Pasi Lallinaho

Vanhat lautapelit: Korkeasaaripeli

Kävimme sunnuntai-iltana käymässä vanhempieni mökillä Espoossa ja toimme mukanamme pinon lapsuuteni lautapelejä. Nostalgisen arvon lisäksi niillä on mahdollisesti myös muita arvoja. Nyt esittelen niistä yhden, josta en löytänyt minkäänlaista mainintaa internetistä: Korkeasaaripelin.

Edit: Olen lisännyt Korkeasaaripelin Boardgamegeekiin.

Laatikon sisältö ja pelin tarkoitus

Paletin julkaisema peli koostuu pelilaudasta, johon on kuvattu Korkeasaaren kartta eläimistöineen; pöytäkorteista, joissa on jokaisessa kuvattuna kaksitoista kohdetta sekä kahdesta pinosta kortteja. Pelaajien on tarkoitus kiertää Korkeasaari käyden oman pöytäkorttinsa kuvaamissa kohteissa ja palata takaisin laituriin – nopein pelaaja voittaa. Matkalla on erilaisia esteitä (tilannekortit, joita nostetaan oransseissa ruuduissa), mutta muuten peli on aika pitkälti suoraviivaista noppaonnesta kilpailemista.

Pelissä ei ollut minkäänlaista tietoa julkaisuvuodesta. Pelin kannessa ja laudassa olevat kansitaiteet on signeerattu vuodelle 1984 – lieneekö peli samalta vuodelta?

Valokuvat dokumenttiarkistoa varten