Pasi Lallinaho

Ubuntun uusi ilme

Canonical julkaisi uuden graafisen ilmeen Ubuntulle. Uusi ilme on aiempaa ilmavampi, ammattimaisempi ja tuo yhtenäisyyttä Canonicalin tuotteisiin, nettisivuihin ja niin edelleen. Muutokset tulevat näkyviin nettisivuilla ja päivittäisissä levykuvissa (image) pikku hiljaa. Lisää voit lukea uuden brändin wikisivulta.

Canonicalin Iain Farrell esitteli minulle ja muille yhteisön avainhenkilöille uutta ilmettä jo maanantaina Lontoossa. (Kiitos Mark, Iain ja muut paikalla olleet!) Uusi ilme on hyvin pitkälti näkemässä päivänvalon myös virallisissa johdannaisissa, mukaanlukien Xubuntussa. Brändin wikisivulla on jo nyt luonnokset uudesta logosta ja nettisivun ilmeestä.

Lisää Xubuntuun tehtävistä muutoksista, uuden ilmeen kehittymisestä ja siihen siirtymisestä löytyy vapaan lähdekoodin blogistani (englanniksi).