Hollanti–Uruguay

En ole mikään hirveä futisfanaatikko, mutta tällä kertaa MM-kisoja on tullut seurattua jokseenkin paljon. Tänään voitti taistelutahto ja epäurheilijamaisuus.

Hollanti on aina kuulunut vakiosuosikkeihini jatkuvista huonoista tuloksista huolimatta. Tänään sai kuitenkin pari kertaa tuuletella, kun oranssit vei brasseja. Uskokin ehti jo mennä 0-1 maalin jälkeen. Onneksi jätin töllön auki.

Myöhemmin illalla voitti epäurheilijamaisuus. Selkeä Ghanan maali tulossa ja pakkohan sitä on käsillä huidella. Uruguay sai mitä halusi ja vetihän Gyan itse rankkarin ylärimaan. Olen videotarkistusten ja muiden teknisten laitteiden kannattaja, mutta myös sen, että tällaisissa tilanteissa tulisi ottaa ns. hyötynäkökulma käyttöön, mikäli puolustavan joukkueen pelaaja selvästi sohii pallon maaliviivalta kädellään, tarkoituksenmukaisesti. Maali hyökkäävälle joukkueelle ja piste.

Onneksi Hollanti löylyttää Uruguayn kunnolla seuraavassa ottelussa.