Ylhäältä alkava alhaalle päättyvä kiihtyvä liike

Se aika vuodesta, kun koko Suomi toistelee kilpailussa esiintyvien komediahahmojen sloganeita, on aiheuttanut omat lieveilmiöitä myös muun muassa irkissä sekä kotonamme. Mielestäni tämän vuoden voittajahahmo oli oikeutettu voittoonsa, sillä hahmo oli kansan suosikki. Omasta mielestäni parhaat hahmot olivat kuitenkin Harjakainen sekä herra Mallorca.

Itse kaipaan hahmolta kuitenkin tietynlaista todentuntuisuutta – tunteen siitä, että voisin tavata tämän katukuvassa. Lisäksi hahmon tulee sallia näyttelijälleen tarpeeksi mahdollisuuksia varioida ulosantia. Pienen pallon muotoon kyyristäytyminen ja yhteen korttin, kansallissääliin, nojaaminen eivät varsinaisesti tue hahmon muuntautumiskykyä erilaisiin tehtäviin. Itse olen pieni suuri Aku Hirviniemi -fani juuri sen takia, että hänen hahmot ovat olleet lähes äärimmäisen muuntautumiskelpoisia nyt jo kahtena vuotena peräkkäin. Lisäksi Timo Harjakainen muistuttaa minua appiukostani.

Joka tapauksessa, kävin pienehköstä innostuneisuudesta maanantaina illalla hankkimassa viihdesarja Putouksen ensimmäisen tuotantokauden DVD-boksin. Boksissa luvataan ”sketsijatkumot ja ekstroja”. Juuri tässä tuotteessa niin kutsuttuja sketsijatkumoita (jotka siis käytännössä tarjoavat mahdollisuuden katsoa kaikki saman ryhmän sketsit putkeen eli pökäleeseen) ei listata lisämateriaaliksi, mutta monissa julkaisuissa tällaisia DVD-levyn toiminnallisia ominaisuuksia mainostetaan sen verran tehokkaasti ja vilpillisesti, että vähemmän huolellinen kuluttaja saattaa kuvitella tämän ominaisuuden tuovan tuotteeseen jotain erityisen uutta.

Itse Putous-boksin ekstroihin emme ole vielä edenneet. Ekstroja on kuitenkin yhteensä yli puolitoista tuntia, mikä tuntuu reilulta määrältä. Toivottavasti lisämateriaali ei ole kuitenkaan puuduttavan pitkäveteistä, parempien lisämateriaali-ideoiden puutteessa levyille lisättyä täytettä. Tätä materiaalia kun tuntui olevan aika paljon toisen tuotantokauden jaksoissakin.

Artikkelin otsikkoon löytyy ratkaisu kyseessä olevan sketsisarjan ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson ensimmäisestä sketsistä.