Tervetuloa huhtikuulle

Taas on yksi kuukausi vierähtänyt, mutta työ vaalikampanjoiden kanssa jatkuu edelleen. Vielä vajaan kahden viikon loppurutistus. Saanen uuden yritykseni Digitoucanin [di-gi-tu-kan] nettisivut valmiiksi jopa tämän viikon aikana. Näin olisi ainakin tarkoitus. Tiedossa on muutama silmää miellyttävä JavaScript-efekti, mutta tietysti myös raudanlujaa sisältöä (tai ainakin ne pakolliset myyntifraasit)!

Supistan levykokoelmaani noin kahdellakymmenellä (määrä saattaa kasvaa vielä tulevien päivien aikana) levyllä. Pois lähtevät levyt löytyvät osoitteesta wiki.knome.fi/recordsforsale. Tsekkaapa lista läpi ja jos jotain mielenkiintoista löytyy, tee tarjous. Levyt lähtevät halvalla, mutta jotain niistä olisi toki mukava saada. Levyt saa joko noutaa Helsingistä, tai maksaessasi postimaksut postitan ne vaikka maailman ääriin.

Pyrin lähiviikkoina myös uudistamaan levykokoelmasivuni samaan teemaan blogien ja wikin kanssa. Lisäksi mietin, mitä kaikkea muuta tuolla sivustolla olisi mielekästä näyttää satunnaisille vierailijoille. Olen pohtinut myös käyttäjätunnusten sijaan Google ja/tai OpenID -tilillä sisäänkirjautumista, jota kautta nämä käyttäjät saisivat vielä hieman enemmän tietoa levyistä. Tämä ei tarkoittaisi kuitenkaan täysin avointa järjestelmää, vaan sisään pääsisivät kirjautumaan vain ne käyttäjät, joiden tili on lisätty ylläpidon toimesta erilliseen käyttöoikeuslistaan. Tässä pienenä ideana ja porkkanana kuvatun lisäosan hyötykäyttö myös muilla sivustoilla.

Maanalainen levykauppa on valitettavasti lopettamassa toimintaansa. Lopettamisen johdosta kuitenkin kaikki tuotteet (lukuun ottamatta Maanalaisen/Bullroserin omia julkaisuja) nettikaupassa -25% huhtikuun ajan, eli kannattaa tilailla, jos jotain levyhyllystä puuttuu.

Palatakseni lyhyesti aiempaan kirjoitukseeni Putouksesta, haluan mainita, että ekstrat olivat hyvät, mutta eivät erityisen säväyttävät. Ekstroista yksi tunti lukeutui ohjaajan kommenttiraidaksi seitsemännestä jaksosta. Ei siis sinänsä tuntia uutta materiaalia, vain tunti uutta ääniraitaa. Ei huono, mutta olisi tämän kai toisinkin voinut toteuttaa…? Making of -osio oli hyvä lisä kokonaisuuteen, kesto noin kaksikymmentä minuuttia. Puffit olivat sinänsä kokonaisuutta täydentäviä, sketsihahmojen haastattelut putoamisten jälkeen pääosin hieman laimeita. Muutama helmikin löytyi, joten pitänee ne kai laskea tarvittavaksi lisäksi levylle.