Kevään odotuksia

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä julkaistaan useita mielenkiintoisia levyjä. Sama suuntaus jatkunee ainakin osittain myös loppuvuodelle.

Helmikuussa suurimmat odotukset kohdistuvat Ólafur Arnaldsin uuteen levyyn For Now I Am Winter. Neoklassista säveltävä islantilainen on noussut yhdeksi suosikeistani lyhyessä ajassa. Jos jollakin on hyviä vinkkejä muista vastaavista artisteista, kirjoittakaa kommentteihin. Lisääkin samanlaista voisi nimittäin kuunnella. Lisäksi maanantaina julkaistaan DVD/Blu-ray Sigur Rósin mysteerivideokokeilusta. Vaikkette julkaisua hankkisikaan, suosittelen tutustumaan ainakin ensimmäisenä julkaistuun videoon: Ég anda (Ragnar Kjartansson). Nerokasta.

Maaliskuussa on odotettavissa rokimpaa tavaraa. Uusi von Hertzenin veljesten albumi Nine Lives on ostettava, musiikkivideo biisistä Flowers and Rust on jo katseltavissa ja kuunneltavissa. Kuun puolessavälissä onkin sitten taas kestosuosikki Kashmirin E.A.R. -nimeä kantavan albumin julkaisu. Ensimmäinen sinkku Seraphina on kuunneltavissa ainakin Spotifyssä. Harmi ettei bändi näytä tulevan tällä kertaa kiertueellaan Suomeen.

Myöhemmin tänä vuonna on luvassa muun muassa lisää Sigur Rósia, Sébastien Schulleria sekä Junipia. Allekirjoittanut odottaa ainakin kahta ensimmäistä suurella mielenkiinnolla.