Pasi Lallinaho

Uusia lautapelejä: Justinian, Ming Dynasty ja Toledo

Kävin tänään Lautapelit.fi:n synttärialessa. Mukaan tarttui kymmenen euron kappalehintaan pelit Justinian, Ming Dynasty sekä Toledo. Toledo oli ainoa, josta olin lukenut ennakkoon edes jonkin verran, Ming Dynastya olin tainnut katsoa pari kertaa mutta Justinianista en ole niinkään varma. Ehkä olin sitäkin katsonut kaupan hyllyllä.

Justinian
Justinian (2006)
BoardGameGeek: Sija #1940, pisteet: 6.14

Ming Dynasty
Ming Dynasty (2007)
BoardGameGeek: Sija #2084, pisteet: 6.16

Toledo
Toledo (2008)
BoardGameGeek: Sija #955, pisteet: 6.42

BoardGameGeekin asiantuntijoiden eli toisten pelaajien mielestä pelit ovat kaikki jokseenkin keskivertaisia, joskin Toledo hieman parempana kuin kaksi muuta. Edellisiin kommentteihin nähden tulee ehkä yllätyksenä, että ohjeiden lukemisen ja pelivälineisiin tutustumisen jälkeen kiinnostavimman oloinen oli juurikin Justinian. Sen jokseenkin hieman kevyempi pelimotoriikka varmasti vaikutti sen mielenkiintoisuuteen näin etukäteen. Ming Dynasty vaikutti raskaimmalta ja monipuolisimmalta pelimekaniikaltaan ja olisihan tämän paljastanut jo 90 minuutin peliaika verrattuna Justinianin kolmeen varttiin ja Toledon tuntiin. Tyytyväinen olen kyllä kaikkiin peleihin – mikään ei vaikuttanut jäätävän tylsältä eikä toisaalta liian raskaalta tämänhetkiseen innostukseen verrattuna.

Huomenna alennuksessa olisi viiden euron hintaan pääosin kevyempiä pelejä, mutta niistä yksikään ei innostanut minua ihan seuraavan päivän uusintakäynnin verran. Ehkä minulla on tällä hetkellä tarpeeksi lautapelejä. Tätä mieltä ovat varmasti muutkin. Tervetuloa pelaamaan jokin päivä.