Pasi Lallinaho

Uusi kaksinpeli: Hive

Alkuvuodelle osui vielä ainakin yksi uusi lisäys lautapelikokoelmaan: Hive, joka löytyi Tukholman reissulta.

Hive on osittain shakkia muistuttava kaksinpeli, jossa liikutellaan hyönteisiä ja pyritään motittamaan vastustajan kuningatarmehiläinen. Erilaisia hyönteisiä on pelissä kuningatarmehiläisen lisäksi neljä, molemmilla pelaajalla on laattoja yhteensä 11. Pelin kaikki säännöt oppii helposti ja jo muutaman pelin jälkeen kykenee jo luomaan erilaisia taktiikoita pelin voittamiseksi. Useammankaan pelin jälkeen ei tosin tunnu siltä, että pelissä olisi läheskään mestari.

Laattojen materiaali on bakeliitti ja ne ovat paksuja sekä kohtuullisen painavia. Sen lisäksi että valinta vakuuttaa hyvästä laadusta, tekee se myös pelistä hyvin liikuteltavan ja toimivan esimerkiksi kesäpiknikillä.