Pasi Lallinaho

Lautapelijutut: Uusien pelien kokeileminen

Vanhojen suosikkien lisäksi myös uudet pelituttavuudet ovat harrastuksen kannalta erittäin tärkeitä – eihän niitä pelaamatta voi löytää uusia suosikkeja.

Kirjastojen valikoima laajenee

Aiemmin uusien pelien kokeileminen oli jokseenkin kallista hommaa, koska suurin osa uusista peleistä porukassamme olivat peräisin omasta kokoelmastani. Nykyään uusia harrastajapelejä saa onneksi lainaksi Helmet-kirjastojen alati kasvavasta lautapelivalikoimasta ilmaiseksi. Vuoden 2018 Pelaajien valinta -kunniamaininta on todellakin ansaittu!

Muidenkin kaupunginkirjastojen valikoimat ovat kasvamassa pikku hiljaa suuremmiksi pääkaupunkiseudun jalanjäljissä. Tämä on ilahduttava tieto, sillä kirjaston kautta tietoisuus lautapeliharrastuksesta ja mahdollisuus kokeilla uudenlaisia lautapelejä voi levitä entistä vauhdikkaammin ja tehdä harrastuksesta saavutettavan kaikille.

Lautapeliseuran tapahtumat ja pelikerhot

Oivia paikkoja uusien pelien kokeilemiseen ovat myös Suomen lautapeliseuran järjestämät tapahtumat ympäri Suomen.

Syksyisin Helsingissä järjestettävä Lautapelaamaan on ilmainen tapahtuma, jossa on saatavilla lainaan koko seuran pelikirjasto sekä peliseuraa kaikille pelimausta ja aiemmasta pelikokemuksesta riippumatta. Tänä vuonna Lautapelaamaan järjestetään kauppakeskus REDIssä ja luvassa on kaikkien aikojen suurin ja kaunein tapahtuma. Tervetuloa pelaamaan!

Tapahtumien lisäksi seuran aktiivit järjestävät pelikerhoja ympäri Suomen. Pelikerhot kokoontuvat säännöllisesti ja ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Seuran pelikerhoista löydät lisätietoja täältä.

Tutustu peleihin etukäteen!

BoardGameGeek on lyömätön resurssi lautapeliharrastajille. Sieltä löytyy käytännössä kaikki julkaistut lautapelit ja suurimmasta osasta myös arvosteluja, kuvia ja monesta myös sääntökirja. Nämä auttavat tutustumaan peleihin pelilaatikon kantta syvemmältä ja voivat siten auttaa päättämään, mitkä pelit ovat vaivan arvoisia kokeilla.

Myös suomenkielistä lautapeliaiheista sisältöä löytyy nykyään runsain määrin. Suomen lautapeliseuralle taannoin rakentamani Lautapelit Suomi -uutissyöte kokoaa yhteen kaikki suomalaiset lautapeliaiheiset blogit, podcastit ja vlogit. Jos tuotat lautapeliaiheista sisältöä eikä oma syötteesi ole vielä listalla, ole meihin yhteydessä niin lisätään sinut listalle!

Myös Lautapeliseuran foorumi ja sen aktiiviset käyttäjät voivat auttaa sinua löytämään itsellesi ja peliporukallesi seuraavan suosikkisi.